De lessen Algemeen Muzikale Vorming zijn voor kinderen uit groep 4 en 5. Met liedjes, spelletjes en door te luisteren naar diverse stijlen maken de leerlingen kennis met muzikale basisprincipes: hoog-laag, sterk-zacht, lang-kort en klankkleurverschillen.

De cursus AMV wil het kind plezier laten beleven aan het musiceren en tevens een brede basis bieden, zodat de keuze van een instrument daarna makkelijk wordt. Het noten lezen wordt in de praktijk gebracht met behulp van diverse instrumenten. Voor het spelen van melodieën zijn er xylofoons en boomwhackers: fel gekleurde plastic buizen met elk een bepaalde toonhoogte. Ritmische ondersteuning bieden diverse kleine slagwerkinstrumenten zoals handtrom, tamboerijn, guiro en schud-eitjes. Ook de djembé doet mee! Het begin is eenvoudig, bijvoorbeeld het ritmisch tikken van de eigen naam. Spelenderwijs wordt het complexer, maar het blijft leuk!

De duur van de cursus is een jaar, met wekelijkse klassikale lessen van 45 minuten. Voor deelname aan de cursus is enige leesvaardigheid gewenst.