Wij geven uitsluitend les op blokfluiten met een barokboring. Gewoonlijk beginnen we met kunststof fluiten met barokboring. De prijzen van deze kunststof blokfluiten liggen rond de 20 Euro voor de sopraanblokfluit en rond de 50 Euro voor de alt. Gevorderde leerlingen kopen later meestal een houten fluit. Jonge kinderen beginnen meestal met een sopraanblokfluit; oudere kinderen en volwassenen kiezen vaak direct voor de altblokfluit.

Ideaal als eerste kennismaking is de introductiecursus blokfluit, die bestaat uit klassikale lessen van 45 minuten per week bij een groepsgrootte van ongeveer 8 leerlingen.  Deze cursus is bestemd voor leerlingen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool. Voor gevorderde leerlingen bestaat de mogelijkheid om mee te spelen in het blokfluitensemble van de muziekschool.

Denkt u: “Zelf heb ik nooit muziekles gehad, maar ik zou m’n kind graag helpen bij het oefenen. Ben ik te oud om nog een instrument te leren bespelen?” Meld u dan aan voor de korte cursus Blokfluit voor volwassenen! Een nieuw initiatief, waarvan we hopen dat het in een behoefte zal voorzien!

Docenten zijn Maaike Dessens en Karin Slijkhuis.