De snaren van de harp bespeel je met de top van je vingers. In een symfonieorkest zie je weleens een grote harp met onderaan zeven pedalen: dat is de pedaal- of concertharp. De harp waarop je op de muziekschool speelt, is een Keltische of kleine harp. Zo’n kleine harp heeft 34 tot 38 snaren. De harp wordt in allerlei muzikale genres gebruikt, van barok tot populair, in volksmuziek en ook in kerkmuziek. De harp kan mooi gecombineerd worden met dwarsfluit, blokfluit of viool, en zeker ook met zang. Je krijgt alleen les, maar er wordt ook aandacht besteed aan het samenspel met andere harpleerlingen en met leerlingen op andere instrumenten.

De muziekschool heeft twee Lutgerink-harpen (34 snaren) plus een prachtige pedaalharp van het merk Salvi. Je hoeft dus niet elke keer je eigen harp mee te nemen. Een tweedehands harp is al te koop voor ongeveer 950 euro, maar huren kan ook. Een nieuwe harp heb je al vanaf ongeveer 1850 euro, afhankelijk van merk en kwaliteit. Huurkoop behoort ook tot de mogelijkheden. De afschrijving is gelukkig laag.

Docente is Annegreet Rouw.