De laatste jaren is het digitale toetsinstrument enorm verbeterd! De klanken van het keyboard en de digitale piano klinken levensecht, de extra mogelijkheden zijn enorm!  Met al die klanken kun je een ander instrument of een zanger(es) begeleiden. Maar met een keyboard kun je ook een heel orkest laten klinken.

Bij de aanschaf van een instrument is het verstandig om eerst te informeren bij de keyboarddocent. Hij vertelt waar je op moet letten en legt je de mogelijkheden uit.

Bekende en betaalbare keyboards worden gemaakt door de merken Yamaha, Casio en Roland. Bij diverse muziekhandels zijn er ook mogelijkheden om de instrumenten eerst te huren. Nieuwe keyboards zijn er vanaf 200 euro.

Hoewel je via internet een instrument kunt kopen, is het toch slim om eerst naar een muziekhandel te gaan. Bij elke muziekhandel kun je dan luisteren naar de klank en om tips vragen. Let er bij de aanschaf op dat het toetsenbord minstens 5 octaven groot is, aanslaggevoelig is en een aansluiting heeft voor een sustain-pedaal.

Wij geven les op een Tyros 5 keyboard van Yamaha en op een Roland digitale piano. De lessen worden gegeven aan kinderen van de basisschool, middelbare scholieren en volwassenen. Voor elke groep is een apart studieprogramma ontwikkeld. De lessen zijn individueel.  Iedere leerling mag minstens eens per jaar voorspelen bij uitvoeringen, bij voorkeur samen met een ander instrument of zanger(es).

Docent keyboard is Gerard Keilholtz.