De trompet is een koperen blaasinstrument, dat al heel lang bestaat. De Israëlieten hadden al vóór onze jaartelling een zogenaamde sjofar, een zilveren trompet waarop alleen de priesters mochten spelen. In de middeleeuwen waren trompetten (en pauken) instrumenten die alleen bij bijzondere gelegenheden werden gebruikt, voor hoogwaardigheidsbekleders, stadswachten en schutterijen. Sinds ca. 1830 heeft de trompet ventielen; cylinders, voorzien van gaten. Hiermee kun je tonen verlagen, zodat een echte melodie gespeeld kan worden. Dankzij deze uitbreiding van mogelijkheden heeft de trompet ook een volwaardige plaats gekregen in het symfonieorkest. De trompet wordt in alle muziekstijlen gebruikt, van klassiek tot jazz en populaire muziek.

Een nieuwe trompet kost ongeveer 590 à 640 Euro. Bij sommige winkeliers kun je binnen datzelfde bedrag ook nog een goed mondstuk uitkiezen.

De trompetlessen worden indien mogelijk gegeven als groepslessen (zie dwarsfluit). Docent is Wim de Vries.