Zangles: klassiek, musical, pop, jazz, kleinkunst

Zangles is voor iedereen vanaf 10 jaar die van zingen houdt en graag wil werken aan een goede zangtechniek.
De techniek die je leert, is afgestemd op de muziek die je graag zingt. Voor klassiek krijg je andere oefeningen dan voor pop. Een goede zangtechniek zorgt voor een mooie stemklank en meer mogelijkheden met je stem. Je kunt bijvoorbeeld de snelle loopjes uit je koor makkelijker zingen en je krijgt meer controle over luid en zacht zingen. Ook zorgt het ervoor, dat je langer kunt zingen zonder vermoeid of hees te raken.
Je kiest samen met de docente de muziekstijl die bij jou past, en als je dat leuk vindt kun je deze stijlen ook afwisselen.
De lessen zijn individueel. Je kunt de les opnemen als je dat wilt, zodat je thuis met plezier aan de slag kunt gaan met wat je hebt geleerd!
Als afsluiting van het jaar is er een  zangavond, waar de zangleerlingen optreden en ook het vrouwenkoor en het popkoor.

Vrouwenkoor

Het vrouwenkoor bestaat uit een enthousiaste groep vrouwen. In een gezellige sfeer wordt serieus gerepeteerd.  De partijen voor het vrouwenkoor kunnen door de dirigente worden ingezongen. Je hoeft dus geen noten te kunnen lezen. Als je van meerstemmig zingen in een ensemble houdt, ben je, na een kleine kennismaking met de dirigente, welkom! Het vrouwenkoor zingt religieuze en wereldlijke klassieke muziek. Er is aandacht voor muzikaliteit, expressie, koorklank en zeker ook voor zangtechniek.
Het vrouwenkoor staat open voor meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar. We willen graag nog wat groeien! We repeteren op woensdagavond, eenmaal per 14 dagen.

Popkoor

Het pop koor staat open voor meisjes vanaf 14 jaar. Vind jij het leuk om popnummers te zingen in een kleine groep enthousiaste meiden? Vind je het leuk om ook nog wat te leren over zangtechniek? Dan is het pop koor iets voor jou! De repetitie is op woensdagavond om half 8, eenmaal per 14 dagen.

Koorscholing en vocal coaching voor groepen

Op aanvraag kan de Muziekschool ook koorscholing verzorgen. De koorscholing bestaat uit een in overleg vast te stellen aantal lessen. In zo’n korte cursus wordt de zangtechniek behandeld die het koor nodig heeft, dus klassieke zangtechniek óf juist moderne zangtechniek, afhankelijk van het repertoire van het koor.
Ook kleinere zanggroepen kunnen bij ons terecht voor een aantal lessen vocal coaching.

Docente zang en dirigente van het vrouwenkoor en van het popkoor is Fenny van Hemmen.