Voor 400.000 Nederlandse kinderen onder de 18 jaar is er thuis geen geld om actief met kunst bezig te zijn, muzieklessen te volgen of lid te worden van een theaterschool. De Gemeente Rijssen-Holten is van mening dat geld hierin nooit een belemmerende factor mag zijn: ieder kind moet actief kunst en cultuur kunnen beoefenen!
Het Jeugdcultuurfonds en de Stichting Waander Companje zijn twee instanties die kinderen willen ondersteunen uit gezinnen waar onvoldoende financiële middelen aanwezig zijn om deel te nemen aan activiteiten op onder meer cultureel gebied.
Aanvragen bij het Jeugdcultuurfonds kunnen worden gedaan door professionals uit onderwijs, hulpverlening en gezondheidszorg. Ouders en kinderen kunnen daar dus niet rechtstreeks een aanvraag indienen, dat gaat altijd via  intermediairs. Bij de Stichting Waander Companje kunnen ouders wel zelf een aanvraag indienen. In onze folderstandaard vindt u nadere informatie over beide instanties.
 
Internet:
X