Op donderdag 17 januari werd in de theaterzaal van het Huis voor Bestuur en Cultuur in Nijverdal een klassieke talentenjacht gehouden, speciaal voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De organisatie was in handen van de Muziekkring Hellendoorn. Er waren twaalf deelnemers, waarvan maar liefst zes uit Rijssen: allemaal leerlingen van de Muziekschool!
 
Uit Rijssen kwamen Annelies Riezebos (zang), Anthonie Blonk, Laura Troost en Silas Vruggink (piano), Marije Kamphuis en Lisa Bank (dwarsfluit). En wie won er? Onze Laura Troost, die een heel muzikale vertolking gaf van een Chopin-wals. Hoewel de jury een heel moeilijke taak had, appels met peren moest vergelijken, was het heel terecht dat Laura de eerste prijs kreeg. En die prijs is: een les bij een conservatoriumdocent.
 
Een compliment voor alle deelnemers die zich hier hebben gepresenteerd, en ook een compliment voor de organiserende Muziekkring Hellendoorn. En Laura: van harte proficiat!
 
[widgetkit id=45]