In de Rijssense Muziekschool worden sinds de opening in 2010 wisselende exposities gehouden met werk van amateurkunstenaars uit Rijssen en Holten. De Muziekschool is daartoe een samenwerking aangegaan met de Kunstkring Rijssen. Na de openingsexpositie met werk van Gerda van der Linden en Ton Werger volgden Janny Munk, Ben Bulten, Joop de Vries, Wim van der Stouw, Gompert Gazan, Bert Dommerholt, Jan Brinks, Geert ter Harmsel, Margot Houtman en Ineke KleinJan. De leerlingen van de Muziekschool worden op die manier wekelijks met beeldende kunst in aanraking gebracht, maar bezoekers kunnen ook zomaar even binnen komen lopen om de schilderijen te bekijken. “En dat gebeurt ook regelmatig”, vertelt directeur Dick Sanderman. “Dat de exposities in een behoefte voorzien, blijkt ook wel uit het feit dat veel middelbare scholieren hier kunstwerken komen bekijken in het kader van een CKV-opdracht voor school”.

Eind mei heeft weer een wissel plaats gehad. Het werk van Margot Houtman en Ineke KleinJan maakte plaats voor natuurschilderijen en sculpturen van Jelle van de Maat. Hij vertelt: “vanaf mijn jeugd heb ik veel tijd in de natuur doorgebracht. Daar ontdek ik steeds weer mooie en uitdagende onderwerpen voor mijn schilderstukken”.

Tijdens de openingsuren van de Muziekschool zijn de geëxposeerde schilderijen dagelijks te zien. In september komt Ernst-Jan ten Hove zijn werk exposeren.

  [widgetkit id=54]