Na een goed bezochte open repetitieavond in september is op 8 oktober de nieuwe Vocal Group in de Rijssense Muziekschool van start gegaan.  Onder leiding van de pasbenoemde zangdocente van de Muziekschool, Fenny van Hemmen, gaat de groep een aantrekkelijk repertoire van aansprekende nummers instuderen. “Het zullen vooral nummers zijn van de afgelopen paar jaar, maar er kan ook wel eens iets ouders tussen zitten, bijvoorbeeld uit een musical. Een paar titels: The Rose van Bette Midler, A Thousand years van Christina Perri, Girl put your records on, van Corinne Bailey Rae”, aldus de dirigente. “Ons eerste doel is, samen muziek te maken, maar wel gecombineerd met aandacht voor de stemtechniek”. De Vocal Group is bedoeld voor jongeren: middelbare scholieren –ook uit de onderbouw!- en studenten. Nieuwe deelnemers zijn welkom: wie geïnteresseerd is, mag vrijblijvend eens een repetitie komen meezingen.

De repetities vinden plaats op woensdagavond van half acht tot kwart voor negen in de Muziekschool, eenmaal per veertien dagen. De volgende repetitie is op woensdag 30 oktober. De contributie bedraagt 90 Euro per jaar, voor leerlingen van de Muziekschool is deelname aan de Vocal Group gratis. Wanneer het eerste optreden van de Vocal Group zal zijn, is nog niet bekend. “Maar gezien het enthousiasme dat op de eerste avonden al merkbaar was, zal deze groep zeker van zich laten horen”, voorspelt directeur Dick Sanderman van de Rijssense Muziekschool.

 

  [widgetkit id=62]