In de serie exposities van plaatselijke amateurkunstenaars in de Rijssense Muziekschool heeft onlangs weer een wissel plaats gehad. Schilderijen van Ineke KleinJan en Mirjam Kunst maakten plaats voor werk van Mirca Pongers. Het zijn vooral stillevens, geschilderd met olieverf op doek. Mirca Pongers (28) tekent al heel lang en is in 2011 begonnen te schilderen, aanvankelijk zonder lessen te nemen. Op de kunstvakschool Cibap in Zwolle volgde zij een studie grafische vormgeving, waardoor zij haar creativiteit verder kon ontwikkelen. Via de Pabo vond zij werk als leerkracht op een basisschool. Naast olieverfschilderijen zijn in de Muziekschool ook tekeningen te zien die Mirca maakte met kroontjespen en oostindische inkt, met oliepastelkrijt of met potlood. De schilderijen van Mirca Pongers zijn te koop en zijn te vinden op haar website www.mircasschilderijen.jouwweb.nl

Sinds de opening van de nieuwe Muziekschool in 2010 hebben al veel creatieve Rijssenaren geëxposeerd: na de openingsexpositie met werk van Gerda van der Linden en Ton Werger volgden Janny Munk, Ben Bulten, Joop de Vries, Wim van der Stouw, Gompert Gazan, Bert Dommerholt, Jan Brinks, Geert ter Harmsel, Margot Houtman, Ineke KleinJan, Jelle van de Maat, Ernst-Jan en Henk ten Hove, Mirjam Kunst. De leerlingen van de Muziekschool worden op die manier wekelijks met beeldende kunst in aanraking gebracht, maar bezoekers kunnen ook zomaar even binnen komen lopen om de schilderijen te bekijken. “En dat gebeurt ook regelmatig”, vertelt directeur Dick Sanderman. “Dat de exposities in een behoefte voorzien, blijkt ook wel uit het feit dat veel middelbare scholieren hier kunstwerken komen bekijken in het kader van een CKV-opdracht voor school. Soms hangt hier heel abstract werk, maar de huidige expositie is weer heel herkenbaar”. Dankzij goede contacten met de Kunstkring Rijssen en met Ernst-Jan ten Hove van Heutink Creatief loopt deze serie exposities nu al ruim vier jaar. “Creatieve mensen uit de regio die hun werk gedurende ongeveer drie maanden willen exposeren in de Muziekschool, zijn van harte welkom om contact met ons op te nemen, aldus Sanderman.
Het werk van Mirca Pongers is tot eind augustus dagelijks te zien tijdens de openingsuren van de Muziekschool.

  [widgetkit id=74]