In de serie exposities van plaatselijke kunstenaars in de Rijssense Muziekschool heeft onlangs weer een wissel plaats gehad. Schilderijen en tekeningen van Mirca Pongers maakten plaats voor werk van Claudia Wessels. De Rijssense heeft haar artistieke talenten niet van een vreemde: zij is een kleindochter van de bekende kunstschilder Albert Wessels, die in 2010 overleed. Vaak was Claudia te vinden in het atelier van haar opa, waar ze samen schilderden. Claudia volgde de vakopleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving en werkt sinds 2011 parttime als docent tekenen en handvaardigheid aan een middelbare school in IJsselmuiden. Daarnaast is zij ook zelfstandig werkzaam als fotografe. In haar schilderijen zijn mensen, bloemen en Bijbelse verhalen steeds terugkerende thema’s. Daarbij gebruikt Claudia verschillende technieken en materialen, zoals olieverf, acryl en aquarel. “De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie”, aldus de kunstzinnige Rijssense. Op haar website www.claudiawessels.com is meer informatie te vinden.
 
Het werk van Claudia Wessels is tot de kerstvakantie dagelijks te zien tijdens de openingsuren van de Muziekschool.

  [widgetkit id=79]