Wie de Muziekschool binnenloopt, wordt meteen verrast door de kleurrijke kunst die er nu aan de wanden hangt. De monumentale werken van Henk Seppenwoolde maakten dinsdag plaats voor felgekleurde werken van Annelies Gorter en Ineke Kleinjan: een totaal andere stijl. “Leerlingen en ouders reageren enthousiast”, vertelt directeur Dick Sanderman van de Rijssense Muziekschool. Opmerkingen als “hier word je al vrolijk van als je ernaar kijkt” klinken regelmatig. De Nijverdalse Annelies Gorter maakt bonte kunstwerken met acrylverf, waarin papier maché voor driedimensionale effecten zorgt. Ook andere materialen als papier en stof worden verwerkt; één van haar kunstwerken is zelfs uitgerust met heuse keukenattributen. “Een explosie van kleur en passie”, zo omschrijft de kunstenares haar eigen werk. Annelies Gorter maakt op bestelling ook geboorteklompjes als heel persoonlijk kraamcadeau.  Naast het werk van Annelies Gorter zijn ook enkele kunstwerken van Ineke Kleinjan te zien. Zij exposeert inmiddels al voor de derde keer in de Muziekschool. Sinds haar eerste expositie, in 2013, is de belangstelling voor haar werk enorm toegenomen, waardoor zij nu volop bezig is met het geven van workshops en het maken van wenskaarten en schilderijen in opdracht. Een reportage voor de EO-televisie bracht haar veel bekendheid. Muziekschooldirecteur Sanderman is blij met de nieuwe expositie. “Mede dankzij goede contacten met de Kunstkring Rijssen en met Heutink Creatief Afhaalcentrum hebben we elke drie maanden weer nieuwe kunstwerken aan de muur. Het prikkelt de leerlingen om na te denken over wat ze zien, en dat levert soms verrassende reacties op. De werken van Henk Seppenwoolde bijvoorbeeld, die hier tot voor kort hingen, kregen in eerste instantie nou niet de meest enthousiaste commentaren van de leerlingen. Maar je kon merken dat ze er gaandeweg steeds meer waardering voor kregen, omdat ze er drie maanden lang naar hebben kunnen kijken. De vrolijke kleuren van Annelies en Ineke spreken de kinderen meteen aan. Als we straks in juni ons Open Huis houden, zijn die schilderijen nog steeds een mooie publiekstrekker”, aldus Sanderman. De schilderijen zijn dagelijks te zien tijdens de openingsuren van de Muziekschool. Meer informatie over het werk van Annelies Gorter is te vinden op haar website www.anneliesgorter.nl ; zowel Annelies als Ineke Kleinjan zijn met hun werk ook actief op Facebook.

[widgetkit id=92]