In de laatste week van maart deden ruim honderd leerlingen van de Rijssense Muziekschool examen voor het behalen van een diploma of getuigschrift. Een deskundige commissie van muziekdocenten beoordeelde het spel van de kandidaten. De uitreiking van de diploma’s vindt plaats tijdens het laureatenconcert dat op donderdag 23 april wordt gehouden in de grote zaal van het Parkgebouw. Het programma bevat ook veel muziek: tijdens de examens hebben de commissieleden genoteerd welke muziekstukken nogmaals tot klinken mogen komen rondom de uitreiking van de diploma’s. Uiteraard is ook pianiste Laura Troost te horen: zij was dit jaar de enige kandidaat voor het D-diploma. Na een fraai examenconcert bij de Dutch Music Barn in Markelo kreeg Laura te horen dat zij cum laude voor haar D-examen is geslaagd: een primeur binnen de Muziekschool!

[widgetkit id=93]