Muziek op schoot is een cursus voor kinderen in de leeftijd van anderhalf tot vier jaar, die samen met een volwassene (vader, moeder, oma, oppas) acht weken lang met muziek bezig gaan. Muziek is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling, de motoriek wordt geprikkeld door zelf te bewegen en te klappen, het geheugen wordt getraind door liedjes uit het hoofd te leren.Tijdens de lessen wordt veel gezongen: spelliedjes, liedjes voor tijdens het wassen, tijdens het aankleden en bij het slapen gaan. Jonge kinderen beleven veel plezier aan het samen bewegen en muziek maken, de vraag “Nog een keer!” klinkt vaak. Opgave bij de Muziekschool, info@muziekschool-rijssen.nl, met vermelding van de geboortedatum van het kind.  De lessen gaan door bij voldoende aanmelding. Tip: ook leuk om als (kraam)kadootje te geven! Houd de website en de regionale pers in de gaten: daar kondigen we aan wanneer er weer een cursus begint.

Op dit moment wordt de cursus Muziek op schoot niet aangeboden.