Dat bij het Jeugdpianoconcours in het Holtense Kulturhus alle prijzen net als vorig jaar naar Rijssen zouden gaan, was niet moeilijk te voorspellen:  nadat de enige Holtense kandidaat zich door een blessure moest afmelden, bleven nog zeven deelnemers uit Rijssen over. Onze beide pianodocenten, Yvonne Lenoir en Corien Baan, waren dus de hofleveranciers van dit concours, dat voor de derde keer werd gehouden. De professionele jury kende de prijs voor klassieke muziek toe aan Lucienne Keizer voor haar bijna vlekkeloze uitvoering  van het eerste deel uit de Mondscheinsonate van Beethoven. De prijs voor lichte muziek ging naar de jongste deelnemer, de veertienjarige Jasmijn van Riggelen: zij boeide de luisteraars met I Giorni van Ludovico Einaudi. Algeheel winnaar en Rising Star van 2015 werd Anna Stukker. Zeer geconcentreerd en helemaal uit het hoofd speelde zij het tien minuten durende Oltremare, ook van Einaudi.  Anna ontving de wisseltrofee uit handen van de Rising Star van vorig jaar, Laura Troost. Tijdens het juryberaad werd het publiek geamuseerd door de Rising Start van 2013, Sytze Elsman, die samen met zijn broers op gitaar, trompet en drums een paar swingende nummers ten gehore bracht.

[widgetkit id=107]