Dat taal en muziek álles met elkaar te maken hebben, merken de leerlingen van negen basisscholen in de gemeente Rijssen-Holten deze weken dankzij de voorstelling “De rivier” die deel uitmaakt van het project Cultuur aan de basis, een samenwerking van de Bibliotheek Rijssen-Holten en de Rijssense Muziekschool. Het gaat in dit project om  om taalontwikkeling via een doorgaande leeslijn, voor alle groepen van de basisschool.

Anne Knappstein, cellodocente van de Muziekschool en celliste in het Orkest van het Oosten, vertelt in haar voorstelling het verhaal van een jongetje dat in een kano de rivier afvaart en onderweg van alles beleeft. Wat muziek allemaal met je kan doen, wat de functie van een dirigent is, welke mogelijkheden je hebt om een gedicht te maken: het komt allemaal aan bod. De klas wordt actief in het verhaal betrokken. Donderdag was groep 6 van de Holterenk aan de beurt. De kinderen luisterden ademloos naar de prachtige klanken van de cello, begeleidden de celliste met bodypercussion en zongen het rivierlied.

Het programma Cultuur aan de basis komt tot stand met steun van de Provincie Overijssel. Het project loopt twee jaar, zodat ook in het cursusjaar 2016-2017 nog heel wat kinderen de muzikale reis over de rivier gaan meemaken.