Op 22 september start aan de Muziekschool de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). Deze basiscursus is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 4 en 5. Op speelse wijze maken zij kennis met allerlei muzikale begrippen en zijn ze actief bezig om zelf muziek te maken, onder meer door te zingen en door moderne instrumenten als boomwhackers te gebruiken.

De lessen worden gegeven door Gerjanne Dannenberg. Zij kwam vijftien jaar geleden als leerling de Muziekschool binnen en treedt nu aan als invaldocent. Directeur Dick Sanderman: “het gaat om vervanging bij langdurige ziekte. We zochten iemand die de lessen kon waarnemen, en we denken in Gerjanne een enthousiaste invalster te hebben gevonden. Gerjanne heeft zelfs tijdens haar conservatoriumstudie nog lessen bij ons gevolgd en maakte jarenlang deel uit van het blokfluitensemble Cochlea. Inmiddels is zij afgestudeerd als muziektherapeut en volgt zij de opleiding schoolmuziek. Mensen enthousiast maken voor muziek, dat is haar wel toevertrouwd”.

Naast de Muziekschool biedt ook Muziekvereniging Wilhelmina een cursus AMV aan. Bij Wilhelmina zijn de lessen op woensdag, bij de Muziekschool op donderdag. De invulling van de lessen is enigszins verschillend: bij de Muziekschool wordt gewerkt met moderne instrumenten als de boomwhacker, bij Wilhelmina dient de blokfluit als hulpmiddel bij het leren noten lezen.

Aanmelden voor de cursus AMV kan via het inschrijfformulier op de website van de Muziekschool www.muziekschool-rijssen.nl of voor Wilhelmina via het aanmeldformulier op http://www.wilhelminarijssen.nl/amv

[widgetkit id=126]