In november start de Rijssense Muziekschool weer met een cursus Muziek op schoot!

Muziek op schoot is een cursus voor kinderen in de leeftijd van anderhalf tot vier jaar, die samen met een volwassene (vader, moeder, oma, oppas) acht weken lang met muziek bezig gaan. Muziek is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling, de motoriek wordt geprikkeld door zelf te bewegen en te klappen, het geheugen wordt getraind door liedjes uit het hoofd te leren.

Tijdens de lessen wordt veel gezongen: spelliedjes, liedjes door tijdens het wassen, tijdens het aankleden en bij het slapen gaan. Jonge kinderen beleven veel plezier aan het samen bewegen en muziek maken, de vraag “Nog een keer!” klinkt vaak. De lessen zullen worden gegeven op zaterdagmorgen in de Muziekschool, Oosterhofweg 49a.

Bij voldoende belangstelling wordt het een groep van 9.30 tot 10.15 uur en een groep van 10.45 tot 11.30 uur. De lessen zijn gepland op 19 en 26 november; 3, 10 en 17 december; 14, 21 en 28 januari.

Opgave bij de Muziekschool, info@muziekschool-rijssen.nl, met vermelding van de geboortedatum van het kind. Het cursusgeld bedraagt € 76,- voor deze serie van acht lessen. De lessen gaan door bij voldoende aanmelding. Docente is Ingrid Hilarius, een ervaren docent die deze cursus op veel plaatsen in Twente verzorgt.

Praktisch: na elke les drinken de ouders samen koffie. Drinken voor uw kind brengt u zelf mee. Aan het eind van elke les krijgt u kopietjes mee waarop de nieuwe liedjes staan, zodat u er thuis ook plezier aan beleeft.