Kinderen die na de zomervakantie een instrument willen gaan bespelen, krijgen bij de Rijssense Muziekschool de kans om nu al in korte tijd kennis te maken met de verschillende muziekinstrumenten. De cursus BKI (Basiskennis Instrumenten) wordt verzorgd door docente Gerjanne Dannenberg. Zij vertelt: “Veel kinderen hebben wel zin om muziek te maken, maar weten nog niet goed welk instrument ze leuk vinden. Tijdens de korte cursus BKI komen de verschillende instrumenten voorbij en ontdekt het kind hoe het komt dat een trompet anders werkt dan een fluit, een keyboard anders klinkt dan een piano. Alle instrumenten die we op de Muziekschool hebben, komen voorbij. Bij de drie instrumenten die je het leukst vindt, kun je uiteindelijk een probeerles aanvragen. Zo helpen we het kind om tot een goede keuze te  komen”. De cursus is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 3 tot 5 van de basisschool. De lessen worden gegeven op zaterdagmorgen van 11.00 tot 11.45 uur. De eerste les is op zaterdag 3 februari; de cursus loopt door tot aan de zomervakantie. Het cursusgeld bedraagt € 76,- Aanmelden kan via onze website:

https://muziekschool-rijssen.nl/contact/#aanmelden