Van tijd tot tijd gaan de orgelleerlingen op pad om ergens in het land een mooi orgel te bezoeken. Soms ver weg, soms ook wat dichterbij. Vaak gaat het om een historisch orgel, maar een orgel van recente datum kan ook de moeite waard zijn. Zo vertrok de groep op 27 januari naar Hellendoorn, waar in “de Oale Grieze” een orgel staat uit 1963. Niet zo heel oud dus, maar wel interessant. Maar de kerk in Hellendoorn heeft nóg een bijzondere attractie: de prachtige gebrandschilderde ramen met Bijbelse taferelen, gemaakt door kunstenaar Jan Schoenaker. We hebben dan ook ruim de tijd genomen om die mooie ramen eens goed te bekijken. Ze staan allemaal beschreven in het boek “Een bijbels prentenboek in glas en lood”, dat onlangs verscheen bij Uitgeverij ’n Boaken: http://www.boaken.nl/uutgeverieje_n_boaken.html