Het succesvolle blokfluitkwintet Seldom Sene, met leden uit Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje, verzorgde zaterdag een concert in het Parkgebouw. Daar was onder meer de grootste blokfluit ter wereld te zien en te horen, een subcontrabasfluit! De vijf blokfluitistes leidden ’s middags een drietal workshops voor blokfluitleerlingen, georganiseerd door de Rijssense Muziekschool. Leerlingen uit Rijssen waren uiteraard goed vertegenwoordigd, maar er waren ook deelnemers van elders, zelfs uit Utrecht.

De leden van Seldom Sene waren onder de indruk van het grote aantal blokfluitleerlingen dat aan de Rijssense Muziekschool les heeft, maar ook van het hoge niveau dat daar bereikt wordt. “We geven wel vaker zulke workshops, maar de werklust en het enthousiasme van de Rijssense leerlingen hebben ons echt verrast. Hulde voor de beide blokfluitdocentes, Karin Slijkhuis en Maake Dessens”, aldus de woordvoerder van Seldom Sene. Een compliment waarmee de twee blokfluitdocenten kunnen thuiskomen!

Zulke studiedagen onderstrepen de meerwaarde van de Muziekschool. Binnenkort gaat een groep van dertig dwarsfluitleerlingen naar een concert in Zwolle. In december maken de orgelleerlingen weer een excursie naar de Bergkerk in Deventer. Allemaal ervaringen die inspireren en stimuleren om verder te gaan met de muziekstudie!