“Klassiek talent”, de tweejaarlijkse talentenjacht voor middelbare scholieren in het ZINiN theater Nijverdal, is gewonnen door onze blokfluitleerling Emma Harbers. Emma won zowel de eerste prijs als de publieksprijs! “Infectious recorders” van Hellbach -met een flitsende pianobegeleiding door Corien Baan- was inderdaad een spectaculair stuk: een perfecte keuze van docente Karin Slijkhuis, en super goed gespeeld!

Maar Emma was niet de enige leerling van de Muziekschool die meedeed! Ook de andere leerlingen presenteerden zich prima: daar konden we als Muziekschool echt mee voor de dag komen. Complimenten ook aan de docenten die dit hebben voorbereid. De tweede en derde prijs kwamen niet in Rijssen terecht, maar waren zeker ook verdiend: Julie Abou Alwi uit Enschede met een prachtige wals van Chopin kreeg de tweede prijs, Elianne den Bakker (viool) kreeg de derde prijs.

Als winnaar ontving Emma een geldprijs, maar mocht ze óók een les volgen van een conservatoriumdocent. En dus reisde zij op 26 maart naar Zwolle, waar ze les kreeg van Marjolein van Roon. Enkele dagen daarvóór had ze ook nog deelgenomen aan de blokfluitdag van Kaliber in Enschede, waar Emma een masterclass volgde bij de rising star van de blokfluit: Lucie Horsch. Wat een ervaringen!

Klik hier om Emma in actie te zien!