Voor een nagenoeg uitverkocht Parkgebouw kregen vierentachtig leerlingen van de Rijssense Muziekschool een diploma of getuigschrift uitgereikt tijdens het laureatenconcert. Begin april zijn de examens afgenomen: een spannende week, zowel voor de leerlingen als voor de docenten. De uitreiking van de diploma’s is dan een feestelijke afsluiting, waarvoor de examencommissies de muziek selecteren uit de gespeelde examenprogramma’s. De avond werd gepresenteerd door dwarsfluitdocente Marion Rohaan. Het programma was zeer gevarieerd, van Bach tot blues, van klezmer tot ragtime.

Orgelleerling Casper Struijk speelde een eigen compositie: Song of the Penguin. Casper is in september finalist tijdens het nationale Ambitus Orgelconcours. Bij de geslaagden was ook Emma Harbers, die de afgelopen maanden zowel de klassieke talentenjacht in Nijverdal als de landelijke Muziekwedstrijd op haar naam schreef. Eén kandidaat slaagde cum laude: dat was Margreet Dannenberg, die het laatste programmapunt verzorgde op de harp.

Deze keer waren er geen D-examens. “Onder de leerlingen die nu B en C hebben gedaan, zitten beslist talenten waarvan ik verwacht dat die in de komende jaren een D-diploma gaan halen”, aldus directeur Dick Sanderman. Voorzitter Johan Riezebos sloot het laureatenconcert af. Voor hem zit het er bijna op: hij neemt binnenkort afscheid als voorzitter en wordt opgevolgd door Gerard Rutterkamp.