De Muziekschool start op dinsdag 4 februari met een korte blokfluitcursus, waarmee kinderen zich in enkele maanden een goed beeld kunnen vormen van de muzikale mogelijkheden die de Muziekschool biedt. De nieuwe cursus kan worden gezien als het kleine zusje van de introductiecursus blokfluit die de Muziekschool al jaren aanbiedt. Die cursus bestrijkt een heel schooljaar en is een mooie manier om kennis te maken met de blokfluit, maar ook de andere instrumenten te verkennen die je op de Muziekschool kunt leren bespelen. De nieuwe cursus loopt van februari tot aan de AMV-presentatie in juni. Een korte periode waarin het kind toch véél muziekplezier kan beleven, en daarmee een mooie opstap naar een vervolgstudie op blokfluit of een ander instrument. Omdat de Muziekschool zo’n uitgebreid aanbod aan instrumenten heeft, van harp en viool tot piano en gitaar, van dwarsfluit tot zang en van cello tot orgel, is het voor veel kinderen aantrekkelijk om als eerste kennismaking deze korte cursus te volgen. De lessen worden gegeven op dinsdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur. De cursus wordt verzorgd door blokfluitdocente Karin Slijkhuis, die op de Muziekschool ook de AMV-lessen geeft. Het cursusgeld bedraagt € 115 voor de periode van februari tot eind juni. Tijdens de AMV-presentatie 25 juni in het Parkgebouw laten de kinderen zien wat ze in de lessen allemaal hebben geleerd.

Aanmelden kan per e-mail op info@muziekschool-rijssen.nl .