Het zit erop: de examenweek van de Rijssense Muziekschool is weer achter de rug. Ruim veertig leerlingen behaalden een diploma of getuigschrift in de afgelopen week. De voorbereiding op het examen viel grotendeels in de lockdown en moest dus via online lessen gebeuren: dat was niet makkelijk! Gelukkig mochten de leerlingen vanaf 19 mei weer naar de Muziekschool komen en konden de laatste puntjes op de i worden gezet in rechtstreeks contact tussen leerling en docent.
Drie leerlingen slaagden cum laude: Annely Haase voor haar C-examen dwarsfluit, Emma Harbers voor het C-examen blokfluit en Esther Korpershoek op het hoogste niveau: D-diploma blokfluit. Het examen van Esther vond plaats in de grote zaal van het Parkgebouw. Door de coronabeperkingen konden maar weinig mensen fysiek worden toegelaten tot de zaal. Via een livestream kon ook het thuisfront meegenieten. De uitzending is nog te zien op de YouTube-pagina van de Muziekschool.
Aanstaande zaterdag (3 juli) houdt de Muziekschool van 15:00 tot 17:00 Open Huis in en om de school aan de Oosterhofweg 49a, naast het Parkgebouw.