Twintig cursisten van kunstenares Ineke KleinJan exposeren hun werk in de Rijssense Muziekschool. De jongste is 7 jaar, de oudste 12. Enkele cursisten zijn kort geleden begonnen met de schilderlessen, anderen hebben al wat ervaring opgedaan. Ineke KleinJan leert haar cursisten verschillende technieken, onder meer door te werken in de stijl van een beroemde kunstenaar. Andere keren zijn ze helemaal vrij in het aanleren en toepassen van nieuwe technieken: het gaat er vooral om dat de kinderen plezier hebben in het creatief bezig zijn. De streepjestechniek van Vincent van Gogh is één van de vele voorbeelden van stijlen die kunnen worden beoefend, maar Ineke stimuleert haar leerlingen ook om eigen keuzes te maken en figuurlijk “buiten de lijntjes” te werken. Juist dat levert soms verrassende werkstukken op. Ineke kwam zelf met het idee om haar leerlingen te laten exposeren in de Muziekschool en zo de beide kunstvormen bij elkaar te brengen. Leerlingen van de Muziekschool maken zo kennis met werkstukken van leeftijdgenoten, terwijl de schilderleerlingen kennis maken met de Muziekschool.

De beperkingen vanwege corona maken het nu nog wat lastig om ook anderen uit te nodigen om naar de schilderijen te komen kijken. Er is goede hoop dat de verruimingen na eind juni het ook mogelijk maken om de deuren van de Muziekschool voor iedereen te openen, bijvoorbeeld tijdens het Open Huis op zaterdagmiddag 3 juli.