De Doopsgezinde kerk in Almelo was zaterdag tot de allerlaatste plaats bezet voor het concert door leerlingen van de Rijssense Muziekschool. De organisatoren keken zich de ogen uit: het was er in jaren niet zó druk geweest in deze kerk. De bezoekers kregen een zeer gevarieerde programma voorgeschoteld, dat op knappe wijze werd uitgevoerd. De veertienjarige Charlotte Harbers stal de show met het spectaculaire Infectious Recorders van Heilbach, waarin ze zelfs twee blokfluiten tegelijk bespeelde. Sfeervol was het harpspel van Marjolein Siemerink met A Light in the Sea van Ortiz. Het vrouwenkoor van de Muziekschool zong onder leiding van Fenny van Hemmen welluidende muziek van Whitacre en Fauré, het blokfluitensemble Sonare presenteerde zich met een sonate van Fasch. Op het monumentale orgel uit 1791 speelden de orgelleerlingen Jaco, Joas en Jan-Maarten (de jongste twee allebei 13 jaar oud) muziek van Bach, Bennet en Sorge. Als blijk van waardering was er voor alle medewerkers een roosje. Dat de leerlingen meteen een uitnodiging kregen om volgend jaar weer een concert te verzorgen, zal niemand verbazen.
Charlotte’s uitvoering van Infectious Recorders staat ook op YouTube: https://youtu.be/M0Abi2jri8k