Tijdens een informele bijeenkomst van bestuur en docenten bij de Stadsboerderij nam de Rijssense Muziekschool afscheid van drie docenten. Viooldocent Jan Dam en pianodocente Yvonne Lenoir hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, harpdocente Liedewei Spruit gaat het wat rustiger aan doen. Jan Dam werkte in Rijssen sinds 1985, Yvonne Lenoir kwam een jaar later en Liedewei Spruit begon in 2009. Bestuurslid Roel Westera sprak de scheidende docenten toe en memoreerde wat kernpunten uit hun loopbaan. Voor harp en viool waren dat zeker ook de omvangrijke ensembles die tijdens de jaarlijkse grote uitvoering in het Parkgebouw het podium vulden: daar ging heel wat voorbereiding aan vooraf.

Verschillende oud-leerlingen hadden voor hun vroegere docent een videoboodschap gemaakt, die tijdens de bijeenkomst in de Stadsboerderij werd vertoond: die kwamen zelfs uit Marokko en de Verenigde Staten.
Yvonne, Jan en Liedewei: dank voor jullie inzet! Alle goeds gewenst voor de komende tijd!