​In het Rijssens​ Museum is momenteel een dubbelexpositie te zien, in de aanloop naar Pasen. Van 14 januari tot en met 15 maart zijn in kasteel De Oosterhof 14 indrukwekkende schilderijen te zien van de kruisweg van Christus, geschilderd door kunstenaar Willem Hesseling uit Dreischor. Omdat deze kunstwerken lange tijd in de Sint-Janskerk in Gouda te zien waren, worden ze wel de Goudse Kruisweg genoemd. De kunstwerken zijn naar Rijssen gehaald dankzij een tip van stadsorganist Dick Sanderman, die ze had gezien tijdens een bezoek aan Gouda en daar onder de indruk was geraakt van deze indringende kunstwerken.
De opening van de expositie in het Rijssens Museum werd muzikaal omlijst met muziek die past bij het thema van de expositie. Muziekschoolleerlingen Ymke Dannenberg en Anna Gerritsen speelden een bewerking voor twee blokfluiten en orgel van het lied “Ik wil mij gaan vertroosten”, gecomponeerd door Dick Sanderman. Oud-leerling van de Muziekschool Elisa Averesch zong “Via Dolorosa” en “O kostbaar kruis”. De muziek sloot naadloos aan bij de geëxposeerde kunstwerken.
Classispredikant ds. Klaas van der Kamp verrichte de opening van de expositie. Kunstenaar Willem Hesseling was zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten.
Parallel aan de expositie van de Goudse Kruisweg is in het Koetshuis een tentoonstelling te zien van de Rijssense kunstenaar Henk Kleijer, die via zijn kunst een religieuze boodschap wil uitdragen. Ook is in de religiekamer van het Rijssens Museum een kleine tentoonstelling te zien van liturgische voorwerpen uit de nalatenschap van kapelaan D.J.M. van der Hoorn, die van 1959 tot 1967 verbonden was aan de Dionysiusparochie in Rijssen.
Voor meer informatie over de expositie: zie https://www.rijssensmuseum.nl/home/exposities/