Op woensdag 6 maart start de Muziekschool Rijssen met een kortlopende cursus zang voor kinderen uit groep 1 en 2. Het thema van de serie van tien lessen is lente. De lessen worden gegeven door Fenny van Hemmen, de zangdocente van de Muziekschool, wekelijks op woensdagmiddag van 13:30 tot 14:15 uur.
Op 22 mei wordt afgesloten met een heus miniconcert, waar ook de beginnersblokfluitgroep van docente Karin Slijkhuis meespeelt.  Vlak daarvóór, op 20 mei (dit jaar op tweede Pinksterdag) is het Internationale Bijendag. Om dat te vieren zal de imkergroep van de Oosterhof bij de muziekpresentatie een leuke activiteit voor kleuters en hun ouders verzorgen.

Fenny vertelt elke les een verhaal,  dat eindigt met een spannende “cliffhanger”. Er zijn enorm veel mooie liedjes over de lente en alles wat je in de natuur ziet veranderen! Deze liedjes worden in het verhaal verwerkt. De kinderen mogen op het verhaal reageren vanuit hun eigen belevingswereld.
Na elke les krijgen de kinderen een A4’tje mee waarop de liedjes staan. Zo kunnen de liedjes thuis met de ouders ook worden gezongen. Om dat makkelijker te maken, zingt Fenny de liedjes in op een geluidsbestand dat per mail wekelijks wordt verzonden.

Korte, aanstekelijke liedjes worden met spel en beweging aangeleerd. Ongemerkt leggen spelletjes  al de basis voor een goede zangtechniek. De kinderen worden vanaf het eerste moment uitgenodigd om te luisteren naar zaken als hoog en laag, langzaam en snel, luid en zacht.
Zingen is leuk voor alle kinderen, of ze nu uitbundig of wat meer verlegen zijn. De kleuters leren via het zingen om zich te uiten en samen een verhaal te vertellen. Met hun eigen stem, met elkaar en wie weet ook met de ouders thuis!

Afgezien van het inzingen van de liedjes voor thuisgebruik worden geen digitale hulpmiddelen gebruikt. Door zonder computer liedjes te zingen die bij de kleuters passen, maken de kinderen contact met zichzelf, met elkaar en met de muziek. Het is heel leuk om te doen! Daarnaast geeft het voldoening en zelfvertrouwen. De kosten voor deelname zijn € 95,- De cursus kan doorgaan bij minimaal 6 aanmeldingen. Aanmelden graag door het zenden van een mail naar info@muziekschool-rijssen.nl met vermelding van “Kleuterzang” als onderwerp en met de gegevens van het kind (naam, adres, geboortedatum, telefoon, mailadres) in de mailtekst.