De piano zoals wij die kennen, is rond 1710 uitgevonden door Cristofori. Daarvóór bestonden al wel toetsinstrumenten waarvan de klank door snaren wordt voortgebracht: clavecimbel en clavichord. De piano is een heel veelzijdig instrument. Je kunt er heerlijk in je eentje op spelen, maar als je niet zo’n eenling bent kun je ook vierhandig pianospelen of met je piano een ander instrument begeleiden: de piano is het begeleidingsinstrument bij uitstek.

Alle soorten muziek kun je op de piano kwijt: van klassiek tot lichte muziek, maar ook in de jazz en pop wordt de piano gebruikt. Een piano is niet goedkoop. Een nieuwe piano koop je vanaf ongeveer 2000 Euro. Een goede tweedehands piano is te koop vanaf ca. 950 Euro. Tegenwoordig kun je ook eerst een piano huren; besluit je binnen een jaar, de piano te kopen, dan wordt de reeds betaalde huur van de koopsom afgetrokken. Een piano moet regelmatig (twee keer per jaar) gestemd worden.

De pianolessen worden op een heuse vleugel gegeven, als individuele lessen. Docenten zijn Corien Baan, Vika Afanasieva en Margreet Wilmer.