Anne Knappstein laat de rivier stromen

jan 11, 2017

Dat taal en muziek álles met elkaar te maken hebben, merkten de leerlingen van negen basisscholen in de gemeente Rijssen-Holten de afgelopen maanden dankzij de voorstelling “De rivier” die deel uitmaakte van het project Cultuur aan de basis, een samenwerking van de Bibliotheek Rijssen-Holten en de Rijssense Muziekschool. Het ging in dit project om  om taalontwikkeling via een doorgaande leeslijn, voor alle groepen van de basisschool. Afgelopen week was de laatste voorstelling, in de Klimopschool.

Anne Knappstein, cellodocente van de Rijssense Muziekschool en celliste in het Orkest van het Oosten, vertelt in haar voorstelling het verhaal van een jongetje dat in een kano de rivier afvaart en onderweg van alles beleeft. Wat muziek allemaal met je kan doen, wat de functie van een dirigent is, welke mogelijkheden je hebt om een gedicht te maken: het kwam allemaal aan bod. De klas wordt actief in het verhaal betrokken. De kinderen luisterden ademloos naar de prachtige klanken van de cello, dirigeerden  de celliste en zongen het rivierlied.
Het programma Cultuur aan de basis komt tot stand met steun van de Provincie Overijssel.

Ook in de komende jaren zullen kinderen via dit project kennis kunnen maken met cultuur in al haar verschijningsvormen. Vanzelfsprekend is ook de Rijssense Muziekschool daarin betrokken.