Drukke dagen voor Muziekschool Rijssen

jun 7, 2024

Er komen drukke dagen aan voor de Rijssense Muziekschool. Na de orgeluitvoering van 7 juni in de Schildkerk volgt op donderdag 27 juni een dag met maar liefst twéé uitvoeringen: ’s middags de AMV-presentatie en ’s avonds de Grote uitvoering.

De AMV-presentatie is een korte voorstelling van zo’n drie kwartier, die ’s middags om 16:15 uur begint in de grote zaal van het Parkgebouw. Jonge leerlingen uit de basiscursus Algemene Muzikale Vorming en uit de Introductiecursus Blokfluit laten horen en zien wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben. Alle instrumenten die de Muziekschool in huis heeft, worden kort gepresenteerd, zodat ook toekomstige leerlingen met hun ouders een goed beeld krijgen van de mogelijkheden die de Muziekschool biedt. En dat zijn er heel wat!

Eveneens in de grote zaal van het Parkgebouw wordt diezelfde dag de grote uitvoering gehouden, die om 19:30 uur begint. Vanouds was de grote uitvoering altijd de avond waar de meest gevorderde leerlingen zich lieten horen. Nu ligt het accent vooral op samenspel en worden speciaal voor deze avond allerlei ensembles en andere samenspelcombinaties opgetuigd. Het wordt een heel gevarieerd programma, met onder meer Eine kleine Nachtmusik van Mozart en het Adagio van Albinoni door het leerlingenorkest, maar ook het thema uit Schindler’s List en Daydreamer van Adele. Leerlingen van de Muziekschool hebben gratis toegang, anderen betalen € 2 entree, contant of via QR-code.

Op zaterdag 29 juni houdt de Muziekschool van 15:00 tot 17:00 uur Open Huis in haar gebouw aan de Oosterhofweg 49a. In alle lokalen staan docenten klaar om alle gewenste informatie te geven, toekomstige leerlingen kunnen kennis maken met de instrumenten én met de docenten. Op het plein vóór de school staat een grote trailer die als openluchtpodium dient: daar maken leerlingen steeds vrolijke muziek. Het Open Huis is hét moment om nieuwe leerlingen op te geven voor het cursusjaar dat in september gaat beginnen: de inschrijfformulieren liggen klaar.

Op zaterdag 6 juli verzorgen het leerlingenorkest en enkele solisten van de Muziekschool een benefietconcert in de O.L.V.-basiliek te Zwolle. Dit concert staat ook in het teken van het afscheid van keyboarddocent Gerard Keilholtz, die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Keilholtz is als dirigent-organist aan de Zwolse basiliek verbonden. Hij zal tijdens dit concert zelf het orgel bespelen als begeleider van fluitiste Annely Haase. Het concert in Zwolle begint om 15:30 uur.

De laatste uitvoering vóór zomervakantie is de uitvoering van de zangleerlingen en het vrouwenkoor. Deze vindt plaats op woensdag 10 juli in de Open Hof, aanvang 20:00 uur.