​Laureatenconcert Muziekschool: volle bak!

apr 20, 2022

De grote zaal van het Parkgebouw puilde woensdag uit bij het laureatenconcert van de Rijssense Muziekschool. Twee weken geleden deden 75 leerlingen examen voor het getuigschrift A1 of het diploma A. Zij mochten nu hun diploma in ontvangst nemen. In juni volgen nog de examens voor de diploma’s B, C en D.

Na het openingswoord door coördinator Marion Rohaan verwelkomde pianodocente Viktoriya Afanasieva de bezoekers uit Oekraïne in hun moedertaal. Tijdens de examenweek hadden de examencommissies verschillende muziekstukken geselecteerd die tijdens het laureatenconcert nogmaals ten gehore gebracht werden. De diversiteit was groot: van een Musette van Bach op het kistorgel ging het naar vrolijke klezmermuziek op blokfluit, van een Spaanse habanera op harp naar een indrukwekkend nummer van Lindsey Sterling op viool. De enthousiaste reacties uit het publiek maakten wel duidelijk dat iedereen blij is nu we weer gewoon naar een concert mogen. De geslaagden gingen naar huis met een mooi gekalligrafeerd diploma, een cijferlijst en een rode roos.

 De Muziekschool houdt haar AMV-presentatie en grote uitvoering op 23 juni, gevolgd door Open Huis op 2 juli. De openbare D-examens zijn op 11 juni in de Schildkerk. De data van de zanguitvoering en de orgeluitvoering worden binnenkort vastgesteld.

​​