Vier keer Cum Laude tijdens examenweek!

apr 1, 2023

Leerlingen en docenten van de Rijssense Muziekschool kunnen opgelucht ademhalen: de examenweek zit erop. Lang hebben ze ernaartoe gewerkt, een kleine vijftig leerlingen die tijdens deze week een getuigschrift of diploma hoopten te behalen. En ’t is gelukt! Vier leerlingen verdienden zelfs zulke hoge cijfers dat ze Cum Laude slaagden, met lof dus. Voor het C-diploma waren het Romy van Rijn (piano) en Joas Mensink (orgel) die deze mooie onderscheiding behaalden.
Ook de beide D-kandidaten, Emma Harbers en Annely Haase, slaagden cum laude. Hun examen vond plaats in de Schildkerk en was ook voor publiek toegankelijk. Zo’n 125 bezoekers waren zaterdag getuige van een afwisselend muzikaal programma, dat door Emma en Annely samen werd geopend met een Sonate van Telemann. Er werd gemusiceerd met begeleiding van orgel, piano, fluit en zelfs met tamboerijn. De afsluiting -en volgens de kenners ook het hoogtepunt van het examenconcert- was de Sonatina van Lennox Berkeley, adembenemend mooi gespeeld door Annely met een briljante pianobegeleiding van Corien Baan. De docenten Karin Slijkhuis (blokfluit) en Marion Rohaan (dwarsfluit) hebben alle reden om trots te zijn op hun leerlingen. En dat geldt natuurlijk ook voor de andere docenten van wie leerlingen examen hebben gedaan.
De volledige video van de D-examens van Emma en Annely staat op YouTube, KLIK HIER
De diploma’s worden uitgereikt tijdens het Laureatenconcert op dinsdag 25 april in de grote zaal van het Parkgebouw. Daar zullen ook verschillende muziekstukken weer klinken die tijdens de examenweek door de commissies zijn gekozen. En uiteraard zijn daar de vier Cum Laude geslaagden ook weer te horen! Het Laureatenconcert op 25 april begint ’s avonds om half acht; de toegang is gratis.